08-02-11

Boomschors zorgt voor minder tuinonderhoud.

Het is langzaam maar zeker bekend aan het worden bij iedereen; jaarlijks onkruid wieden bij de aanvang van de lente en naar de zomer toe.. Niet altijd een even dankbare klus. Gelukkig kunnen we met behulp van de natuur heel wat tuinonderhoud beperken tot een minimum!

Boomschors is een 100% natuurlijk product. Er worden echter nooit zomaar bomen omgekapt om er boomschors van te kunnen maken, boomschors komt voornamelijk van houtverwerkende zagerijen die hout nodig hebben voor de meubelindustrie bijvoorbeeld. Zij kunnen met de boomschors geen producten maken en voor hen is het dan ook een soort restproduct.


In plaats van boomschors dus als afval te gaan bestempelen gebruiken we dit gewoon efficiënt als oplossing voor ondermeer tegen de groei van onkruid. Dus geen pesticide en onkruidverdelgers meer die het milieu schade toebrengen, maar gewoon een slimme recuperatie van een natuurlijk restproduct. Recycling is dan ook goed voor het milieu met dit verschil dat boomschors niet hergebruikt kan worden.

Wanneer u het onkruid verwijderen beu bent ieder weekend, begin dan met dun laagje (10cm) boomschors te leggen in uw tuinperken zodat u langer kan genieten van een verzorde en mooie tuin!

14:10 Gepost door Jules Seringen in Boomschors | Permalink | Tags: boomschors, onkruid verwijderen |  Facebook |