07-03-12

Bescherm uw planten tegen weer en wind met boomschors.

Koud in de winter, warm in de zomer.. vrieskou en droogte zijn begrippen waaraan onze planten en bloemen niet goed bestand tegen zijn. Maar door de bodem rondom heen de wortels te gaan afdekken met een laag boomschors, kan je de tuin beschermen tegen uitdroging in de zomer en tegen de vrieskou in herfst/winter.

Boomschors gebruiken als bodembekker voorkomt ook in grote mate de groei van onkruid. Hierdoor hoeft u geen chemische producten te gebruiken om uw onkruid te gaan verwijderen.


De idelae periode om boomschors aan te brengen in uw tuin is in het voorjaar. Het onkruid is dan immers nog niet doorgekomen en het onkruid wat er al staat is klein. Gemakkelijk te onderdrukken dus. U bespaart zich het onkruid wieden als u niet wacht tot hartje zomer om uw boomschors te bestellen. Boomschors kan u in zakken van 50/60 of 70 liter verkrijgen. Ook zijn er zogenaamde bigbags, deze kunnen een volume van 1000 of 2000 liter bevatten.

Hou er wel rekening mee dat deze voorverpakte alternatieven vaak duurder zijn en omslachtiger. Ook heeft u - in geval van zakgoed - meer afval zelf te verwerken. Meest aangewezen is de boomschors bestellen in bulk (los) waardoor u ook een gunstigere prijs betaald voor uw schors.

Er zijn ondertussen meerdere bedrijven die zich toeleggen op de levering van boomschors. Let op de wijze van levering! Er zijn mensen die afgaan op de "grote camion die ze hebben" maar als puntje bij paaltje komt, hebben ze problemen om te lossen of ze maken een deel van de oprit stuk! Hoe dan ook; wij wensen u veel plezier met uw opgefriste tuin voorzien van een laagje boomschors!

08:43 Gepost door Jules Seringen in Boomschors | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boomschors, onkruid, bodembedekker |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.