10-07-12

Naaldhout boomschors, sylvester boomschors of franse schors?

Vele soorten schorsen, maar welke kiest u nu best en wanneer? Alles begint met een inschatting te maken hoe lang u graag een minimum aan tuinonderhoud wil. Want met boomschors bent u altijd geholpen wanneer u geen groene vingers heeft of wanneer u te weining tijd heeft om regelmatig onkruid te wieden.

Ook zijn uw tuinperken in een mum van tijd terug verzorgt en netjes en kan u met volle teugen genieten van een mooie tuin; precies waarvoor een tuin eigenlijk bedoelt is! Wanneer u vind dat u te weining kan genieten van uw tuin, dan is boomschors beslist iets voor u!


De 3 verschillende soorten in de titel, nl. de naaldhout schors, sylvester boomschors en franse schors, zijn alledrie natuurljke bodembedekkers met onderling wel wat verschillen in duurzaamheid en uitzicht. Boomschors is ook verkrijgbaar in diverse afmetingen. Hoofdzakelijk in het formaat 1 à 2 cm en 2 à 4 cm.

Hoewel er zeker enkele alternatieven zijn voor het gebruik van schors, is het gebruik ervan niet te vergelijken met tuinschors. Schors is lichter, eenvoudig te plaatsen, snel zichtbaar resultaat en een directe remedie tegen de groei van onkruid.  

Bij het aanbrengen van een laag boomschors tussen de 5 à 10 cm zal u de onkruidgroei drastisch verminderen, waardoor u geen onkruid meer zal moeten wieden of gebruik moet maken van schadelijke sproeistoffen.

In de zomer zal de schors uw bodem veel langer vochtiger houden en in de winter zorgt de schors ervoor dat de wortels van uw planten beter beschermd worden tegen de vorst. Door gebruik te maken van boomschors rond de speeltuigen in uw tuin zorgt u voor een veilige schokdemper voor uw spelende kinderen.

 

De commentaren zijn gesloten.