29-01-13

Boomschors is een milieuvriendelijk alternatief voor onkruidverdelgers!

Onkruid kan als het ware een echte pest zijn in uw tuin nietwaar? En ieder jaar die liters onkruidverdelgers die langzaam in de bodem infiltreren en onze fauna en flora onmiskenbaar beschadigen.. om nog maar even te zwijgen over het drukwater dat voor mens en dier met andere chemische middelen moet gezuiverd worden om terug drinkbaar te worden! De wereld op zijn kop nietwaar!

Er bestaan vele alternatieven die minder schade aan het milieu toebrengen; handmatig onkruid verwijderen is goed voor de fysiek en met de handen bezig zijn zorgt sowieso al voor een "mentaal verzetje"! Bent u toch niet zo'n tuinwroeter, dan kan u ook eens boomschors proberen.

Schorsen kan u perfect als bodembedekker gebruiken tussen uw planten en tuinperken. Afhankelijk van welke soort boomschors u verkiest voor in uw tuin, kan u dan verschillende jaren na elkaar zo goed als volledig van onkruid verlost zijn!


Wanneer u voor boomschors gekozen hebt als bodembedekker in uw tuin voor tussen uw planten, dan moet u erop letten dat u de schors dik genoeg gaat leggen. Een te dunne laag gaat immers snel verteren waardoor het onkruid sneller terug zijn weg gaat vinden naar het licht.

Uiteraard is de werking van boomschors optimaal als u de bodem eerst onkruid vrij maakt! Hoewel dit goed meevalt als uw onkruid niet groter is dan een 5-7 cm; dan kan u ook de schors er gewoon opleggen. Is het onkruid groter dan die hoogte, dan gaat u eerst beter het onkruid verwijderen. Bovendien heeft een laag boomschors verschillende bijkomende voordelen waaronder, vorstbestendigheid van uw planten, betere vocht regulatie van de grond. 

11:07 Gepost door Jules Seringen in Boomschors | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schors, onkruid, milieu, eco |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.