15-03-13

Onkruid beu? Boomschors is de ideale bodembedekker!

Geen groene vingers en toch graag een mooi onderhouden tuin? Dan moet u beslist boomschors gaan gebruiken in uw tuinperken en plantsoenen. Niet alleen oogt uw tuin er direct mooier door, maar u voorkomt de groei van allerhande soorten onkruid en u beschermt uw plantgoed tegen uitdroging! Een laagje boomschors van om en bij de 10cm is voldoende om voor verschillende jaren heel wat minder tuinonderhoud te hebben! Dankzij boomschors dus meer tuinplezier!

Lees meer...

29-01-13

Boomschors is een milieuvriendelijk alternatief voor onkruidverdelgers!

Onkruid kan als het ware een echte pest zijn in uw tuin nietwaar? En ieder jaar die liters onkruidverdelgers die langzaam in de bodem infiltreren en onze fauna en flora onmiskenbaar beschadigen.. om nog maar even te zwijgen over het drukwater dat voor mens en dier met andere chemische middelen moet gezuiverd worden om terug drinkbaar te worden! De wereld op zijn kop nietwaar!

Er bestaan vele alternatieven die minder schade aan het milieu toebrengen; handmatig onkruid verwijderen is goed voor de fysiek en met de handen bezig zijn zorgt sowieso al voor een "mentaal verzetje"! Bent u toch niet zo'n tuinwroeter, dan kan u ook eens boomschors proberen.

Schorsen kan u perfect als bodembedekker gebruiken tussen uw planten en tuinperken. Afhankelijk van welke soort boomschors u verkiest voor in uw tuin, kan u dan verschillende jaren na elkaar zo goed als volledig van onkruid verlost zijn!

Lees meer...

11:07 Gepost door Jules Seringen in Boomschors | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schors, onkruid, milieu, eco |  Facebook |

10-07-12

Naaldhout boomschors, sylvester boomschors of franse schors?

Vele soorten schorsen, maar welke kiest u nu best en wanneer? Alles begint met een inschatting te maken hoe lang u graag een minimum aan tuinonderhoud wil. Want met boomschors bent u altijd geholpen wanneer u geen groene vingers heeft of wanneer u te weining tijd heeft om regelmatig onkruid te wieden.

Ook zijn uw tuinperken in een mum van tijd terug verzorgt en netjes en kan u met volle teugen genieten van een mooie tuin; precies waarvoor een tuin eigenlijk bedoelt is! Wanneer u vind dat u te weining kan genieten van uw tuin, dan is boomschors beslist iets voor u!

Lees meer...